Saltear al contenido principal
Descobrir.cat: Visites Guiades A La Casa Coll I Regàs

Visites guiades a la Casa Coll i Regàs

El Modernisme a Mataró té nom i cognoms: Josep Puig i Cadafalch. El famós arquitecte mataroní, arquitecte municipal entre 1892 i 1896, va projectar un dels símbols de la ciutat: la Casa Coll i Regàs. Amb motiu de l’obertura al públic de la casa el passat setembre, la Fundació Iluro ha organitzat un seguit de visites guiades per a tota la família.

“La Casa Coll i Regàs com a mostra d’una època” (dissabtes i el segon i quart diumenge de cada mes) ens permetrà conèixer el desenvolupament demogràfic i urbà de Mataró a finals del segle XIX com a conseqüència de la Revolució Industrial. Ho farem accedint a les diverses estances de la casa, on descobrirem les novetats tècniques i la innovadora concepció dels espais pel que fa a lluminositat, distribució, amplitud, disseny i higiene que asseguraven les màximes comoditats per a la vida diària. A més, farem ús de plànols i documents històrics de l’arxiu familiar de Joaquim Coll i Regàs.

Per la seva banda, la visita guiada “La Casa Coll i Regàs com a mostra de les arts modernistes” (dijous, divendres i el tercer i cinquè diumenges de mes) explicarà com Puig i Cadafalch va captar l’essència del Modernisme en aquesta casa: la recuperació de les tècniques artesanals i constructives combinades amb materials i tècniques modernes per assegurar la màxima qualitat de la construcció. Coneixerem les arts aplicades presents a la casa, com ara la pedra, la fusteria, els esgrafiats o els mosaics hidràulics mitjançant eines i materials originals, així com suports audiovisuals.

L’última proposta, “MATERIALITZ’ART en família” (el primer diumenge de cada mes) és un viatge al passat per entendre el futur. Aquesta visita-taller per la Casa Coll i Regàs ens descobrirà el Modernisme i ens farà imaginar el futur de Mataró a través de les tècniques més modernes de l’actualitat, com els llapis 3D. També farem una visita interactiva per alguns dels espais de la casa.

Totes les visites –prèvia reserva– tenen un preu de 6 € per a l’entrada individual. L’entrada reduïda és de 5 € per als majors de 65 anys i els aturats. A més, s’ofereix la possibilitat de reservar una entrada de grup per 100 €, limitada a un màxim de 25 participants. Podeu reservar les entrades i demanar més informació trucant al telèfon 682 15 67 65 o enviant un e-mail a visites@casacolliregas.cat.

Publicat originalment a descobrir.cat

Close search
Carrito
Volver arriba