Saltear al contenido principal

La Fundació Iluro vol recuperar l’esplendor de la casa Coll i Regàs

La Casa Coll i Regàs de Puig i Cadafalch estarà llesta a finals de 2017. La rehabilitació tractarà les patologies de la façana i la coberta de l’edificació. Les obres d’aquesta primera fase costaran més de 97.000 euros –La Fundació Iluro presenta el projecte de reahbilitació de la casa Coll i Regàs de Mataró. L’edifici, que va ser declarat Bé Cultural d’Interes Nacional l’any 2000, va ser projectada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i es considerat com un dels màxims exponents del Modernisme al Maresme. La primer fase de les obres de preveu tractar les patologies de la façana i la coberta de l’edificació, generades per moviments estructurals lleus però sobretot pel pas del temps.

La Casa Coll i Regàs és un edifici modernista situat al Carrer Argentona número 55 de Mataró. Fou projectada per l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch l’any 1898 per encàrrec del’empresari Joaquim Coll i Regàs, un important fabricant tèxtil de la ciutat. L’objectiu d’aquesta primera intervenció i de les que es realitzaran posteriorment, serà el de poder consolidar l’edificació, rehabilitar-la completament i poder retornar-li  la seva ersplendor inicial.

Està previst que aquesta primera fase de rehabilitació estigui llesta l’estiu d’aquest 2016, mentre que la rehabilitació completa es calcula que podria estar de cara el 2017. Les obres d’aquesta primera fase costaran més de 97.000 euros i aniran a càrrec de la Fundació Iluro, amb una subvenció de la Generalitat de 25mil euros.

Publicat originalment a Mataró Ràdio

Close search
Carrito
Volver arriba