Saltear al contenido principal
Taller D’estucs De Calç Esgrafiats O En Calent Per A Tècnics | Apabcn

Taller d’estucs de calç esgrafiats o en calent per a tècnics | apabcn

La Delegació del Maresme conjuntament amb la Fundació Iluro, organitzen el proper divendres 14 de desembre, un taller d’estucs a la Casa Coll i Regàs de Mataró, per donar a  conèixer als tècnics els diferents tipus d’estucs, materials i tècniques.

La Delegació del Maresme  realitzarà un  “Taller d’estucs de calç esgrafiats o en calent per a tècnics” a la Casa Coll i Regàs de Mataró.
El taller es farà en col·laboració amb la Fundació Iluro, propietària de la casa, i amb Oriol Garcia Alcocer d’estucs Garcia com a ponent. L’Oriol va ser l’encarregat de fer la rehabilitació de la façana de la Casa Coll i Regàs.
L’activitat consistirà en una primera part teòrica, on l’Oriol explicarà els diferents materials, què són la calç, el marbre i els pigments, les seves composicions i masses, les eines per treballar els estucs; les bases per fer diferents estucs, estuc esgrafiat i estuc planxat; una mica d’història d’on venen i com es feien, com es tracten i com es conserven…
La segona part consistirà en una part pràctica, on l’Oriol farà in situ un estuc esgrafiat i un estuc planxat, i on els tècnics podran practicar com es feia el tall de l’esgrafiat cadascú amb la seva pròpia mostra que es podran emportar.

Notícia original a apabcn

Close search
Carrito
Volver arriba