skip to Main Content
Joemquedoacasa

#Joemquedoacasa

Des de la Casa Coll i Regàs estem preparant activitats adreçades a tots els públics amb la finalitat de poder continuar oferint els nostres serveis aquests complicats dies de #joemquedoacasa.

En Pere Cañada, de l’equip d’activitats de la Casa Coll i Regàs, ens ho explica en aquest vídeo:

En aquesta pàgina trobareu informació de les activitats, on localitzar-les i com participar-hi. També us recomanem que seguiu la nostra activitat a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@casacolliregas) així com al canal Youtube (@fundacioiluro).

  • Concurs #joemquedoacasa per conèixer millor la Casa Coll i Regàs. Cada dia pengem a l’Instagram @casacolliregas una pregunta referent a la Casa. Qui obtingui més encerts guanyarà una sessió de l’escape room “El Misteri de la Casa Coll i Regàs”. Us apunteu?
  • Visita virtual a la façana de la Casa Coll i Regàs on podreu descobrir i conèixer més elements d’aquest fabulós edifici modernista de Josep Puig i Cadafalch. La visita està ideada a partir de les preguntes i les respostes del concurs d’Instagram que hem ideat per passar aquests dies de la millor manera. Entra al nostre canal de Youtube per veure els vídeos. https://youtube.com/fundacioiluro
  • Activitat familiar #joemquedoacasa: des de la Casa Coll i Regàs us hem preparat unes fitxes que podeu acolorir amb motius modernistes presents en ella.

Vitrall: Les flors i els ornaments de la natura estan molt presents en la decoració modernista. La flor per excel·lència és el gira-sol. A la Casa Coll i Regàs també la trobem en els vitralls de les portes que separen les diferents habitacions de la planta noble. Descarrega aquí.

Vitrall 2: Com ja hem vist, els elements de la natura i les flors estan molt presents en la decoració modernista i a la Casa Coll i Regàs. La fitxa anterior només era una part del vitrall, aquí el teniu tot, amb tres flors de gira-sols, les tiges, les fulles i tot l’emplomat del vitrall. Una gran peça d’artesania! Descarrega aquí.

Corona: Sigueu els reis i reines de la vostra casa, tal com ho va ser en Joaquim Coll i Regàs. Sabíeu que a la Casa Coll i Regàs hi trobem corones en diverses habitacions, així com escuts amb les inicials del propietari? Joaquim fou noble, però ell refusava el seu títol. Així com és que apareixen aquests motius a la Casa? Segurament la resposta és molt senzilla: ho va deixar a les mans del seu amic i arquitecte Josep Puig i Cadafalch, qui va voler decorar-la amb elements relacionats amb l’heràldica. Descarrega aquí.

Flor tèxtil: Aquest és un motiu ornamental que Josep Puig i Cadafalch va dissenyar per a la Casa Coll i Regàs. En ell hi podem veure la iconografia recorrent a la Casa: elements del món del tèxtil. A la part superior, hi apareix una flor rosa que és la flor del cotó (tot i que també podria ser la del lli); al centre hi ha una roda amb dents, és la roda de la màquina de filar i a la part inferior, hi ha la maduració de la flor del cotó. Joaquim Coll i Regàs sobretot produïa peces de roba de cotó. Descarrega aquí.

– De paviment hidràulic a mandala: Aquest és un motiu decoratiu del paviment hidràulic de la Sala de Visites de la Casa Coll i Regàs que l’hem convertit en un mandala! Sabíeu que la paraula mandala deriva del sànscrit i significa “cercle” o “roda”? Justament per això agafa aquest nom els dibuixos, pintures o baixos relleus, normalment amb trets geomètrics, que es desenvolupa a partir d’un punt central fins a formar una figura circular o concèntrica. La Casa Coll i Regàs té una gran quantitat de paviments hidràulics de bellíssima factura. Gran treball artesanal! Descarrega aquí. Descarrega aquí.

– De paviment hidràulic a mandala (2): La fitxa per acolorir d’avui és un motiu decoratiu del paviment hidràulic del menjador de la Casa Coll i Regàs, convertit en mandala! Descarrega aquí.

Back To Top