skip to Main Content
El Tot Mataró: El Detalls De La Restauració De La Casa Coll I Regàs

El detalls de la restauració de la Casa Coll i Regàs

La Fundació Iluro es defensa d’unes crítiques a internet contra la intervenció en els esgrafiats

Els detalls del projecte, per esvair dubtes

La Fundació Iluro i els professionals que intervenen les darreres setmanes a la Casa Coll i Regàs es defensen d’unes crítiques convertides en virals a Facebook que posaven en dubte les obres de restauració que s’estan fent a la façana de la casa. Concretament criticaven l’operació sobre els esgrafiats de la mateixa, un dels elements visuals més destacats i identificables d’aquesta casa obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Segons el projecte d’obres s’executen “les tècniques que s’utilitzaven antigament, la qual cosa permetrà rehabilitar la façana sense modificar les característiques ni la qualitat del revestiment”. Així els esgrafiats es refaran de forma fidedigna.

Les obres a la façana de la Casa Coll i Regàs s’han d’acabar aquest estiu i les coordina l’aparellador Joan Fèlix Martínez.

És en aquest sentit que l’operació executada els darrers dies ha consistit a calcar els esgrafiats, dibuixar-los de nou, perforar els esgrafiats per fer l’estergit, repicar tot l’estucat, sanejar els arrebossats fets malbé, aplicar l’estucat base i dues capes de morter de calç. Seguidament es farà un “reapretat”, amb aplicació de dues capes de color, un segon reapretat i l’aplicació de les plantilles per procedir a l’esgrafiat. En l’operació s’utilitzarà hidròxid de calç, sorra de marbre i colorants òxids terra.

 

Publicat originalment a Totmataro.cat

Close search
Cistella
Back To Top