Saltear al contenido principal
Mataró Recupera Una Joia Del Modernisme Per A Tots

Mataró recupera una joia del Modernisme per a tots

La Casa Coll i Regàs, projectada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch el 1898, obre les portes al públic després d’un acurat procés de rehabilitació de la façana.

La Fundació Iluro, actual propietària d’aquesta joia del Modernisme de Mataró, ha posat en marxa diverses activitats per donar a conèixer la Casa Coll i Regàs a tots els públics.

Des del 28 de setembre de 2017, la casa es pot visitar de dijous a diumenge en dues visites guiades: La Casa Coll i Regàs, com a mostra d’una època dona a conèixer l’empenta constructiva i la configuració del nou eixample de Mataró en el context històric del Modernisme, i la figura de Joaquim Coll i Regàs, un empresari dedicat i compromès socialment; La Casa Coll i Regàs, com a mostra de les arts modernistes acosta el visitant a les arts aplicades a la casa des del vessant més artesanal. Totes les visites inclouen un cafè a la terrassa.

La Fundació Iluro també ofereix uns tallers pedagògics adreçats a les escoles: “Urbanitz’art”, que permet als més petits treballar el procés creatiu de l’artista modernista; “Materialitz’art”, per conèixer els materials emprats en la creació en època modernista i comparar-los amb materials actuals utilitzant impressores i llapis 3D (aquest taller també s’ofereix en visita familiar el primer diumenge de cada mes), i “Debats de l’obrador”, un espai de diàleg per comparar els àmbits de la societat del Modernisme amb la societat del segle XXI.

D’altra banda, l’edifici es posa a disposició d’empreses i particulars que vulguin celebrar esdeveniments en un marc únic i ple d’història.

Per a més informació sobre la Casa Coll i Regàs i per a reserves online, consulteu el web:

www.casacolliregas.cat

Publicat originalment a www.artnouveau.eu

Close search
Carrito
Volver arriba