Saltear al contenido principal
Premi De La 5a Mostra D’Arquitectura Del Maresme

Premi de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme

El passat dissabte dia 11 de novembre, en un acte a la casa Coll i Regàs de la Fundació Iluro, va celebrar-se la lectura dels veredictes i lliurament de guardons de la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme. L’acte estava organitzat pel Servei d’Urbanisme, Patrimoni i Habitatge de l’Ajuntament de Mataró i Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Barcelona.

Durant l’acte, presidit per l’alcalde de Mataró, el Sr. David Bote, i pel Sr. Lluís-Xavier Comerón, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, es va atorgar un dels guardons de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme a la RESTAURACIÓ PARCIAL DE LA CASA COLL I REGÀS, en la modalitat d’intervencions parcials que inclou intervencions de restauració.

Tot i gaudir d’un molt bon estat de conservació, el pas del temps i la falta de manteniment van propiciar necessitats d’actuació. Durant l’any 2016, s’han realitzat intervencions, amb l’objectiu de recuperar l’esplendor de l’edificació original i assegurar les garanties de seguretat per a usuaris i vianants. S’han tractat patologies existents a la façana i coberta de l’edificació.

Les restes conservades han permès l’obtenció de la plantilla per la restitució del motiu ornamental dels esgrafiats i, mitjançant l’aplicació de tècniques artesanals, s’ha pogut reproduir fidelment el revestiment.

El jurat ha cregut oportú introduir la modalitat de RESTAURACIÓ entenent que la rehabilitació arquitectònica afecta aspectes més globals de l’edifici rehabilitat com: aspectes constructius, estructurals, de disseny dels espais, de distribució, tancaments, adequació als possibles nous usos, etc… En aquest cas l’obra seleccionada es centra en la restauració d’una part de l’edifici, en concret de la façana.

Un reconeixement a la qualitat de la restauració i esforç esmenat en el treball de la façana de la casa Coll i Regàs, especialment difícil tenint en compte la qualitat de Josep Puig i Cadafalch. El guardó pren especial rellevància a l’estar englobat en els actes de celebració de l’any commemoratiu del naixement de l’arquitecte mataroní.

Aquesta actuació de restauració ha retornat els colors i l’esplendor del projecte inicial tenint molta cura en que les tècniques actuals no malmetin l’esperit de tota l’obra.

Comparteixen aquest guardó els arquitectes encarregats de l’obra Coll i Fulcarà Arquitectes, S.L.P., els seus col·laboradors, Joan Fèlix Martínez i Jaume Floriach, i la promotora de l’obra, la Fundació Iluro.

Close search
Carrito
Volver arriba