skip to Main Content
Capgròs: Les Obres De Rehabilitació De La Casa Coll I Regàs Acabaran A Finals D’any

La Fundació Iluro ha reprès els treballs de la façana a la casa construïda per Puig i Cadafalch

La Casa Coll i Regàs de la Fundació Iluro reprèn les obres de rehabilitació i tractament dels esgrafiats de la seva façana. L’objectiu és que les obres s’hagin acabat a finals d’any. Els treballs previstos volen corregir la deficiència de l’estat de conservació dels esgrafiats de la façana, degut als fenòmens atmosfèrics i al pas del temps. Aquesta intervenció persegueix recuperar l’aspecte original de la façana a través de les restes conservades, les quals permeten l’obtenció de la plantilla per la restitució del motiu ornamental.
El procés per rehabilitar la façana principal de la casa Coll i Regàs, iniciat a principis d’any, va generar una certa controvèrsia després que apareguessin queixes sobre la idoneïtat de la tècnica emprada, que criticaven que s’estigui repicant l’esgrafiat original de l’edifici obra de Puig i Cadafalch. Fer-lo de nou calcant l’original, en definitiva, enlloc de restaurar l’existent. L’arquitecte responsable del projecte defensa, però, que l’estat “molt malmès” de la façana comporta que aquesta sigui l’única manera viable de fer-ho.

UNA OBRA DE 100.000 EUROS

La Fundació Iluro, actual propietària de l’immoble modernista projectat a finals del segle XIX per l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, va decidir actuar per acabar amb les diferents patologies que pateix l’edifici i fer que aquest recuperi el seu esplendor original. Una operació costosa, de gairebé 100.000 euros, que ha de servir perquè aquesta joia, un cop restaurada, pugui ser gaudida de ple per tots els mataronins.

 

Publicat originalment a Capgros.com

Close search
Cistella
Back To Top